Over het fonds

Het Samenfonds streeft ernaar mensen bij elkaar te brengen en zet zich in voor een sterkere gemeenschap. Wij steunen sociale initiatieven rond diverse thema’s, zoals mensen in kwetsbare situaties, cultuur, zorg, welzijn, sport & bewegen.

Verenigingen, stichtingen en andere organisaties kunnen bij ons terecht met hun ideeën voor nieuwe projecten die meehelpen om de samenleving te versterken. Onze maatschappelijke thema’s voor dit jaar zijn armoede en eenzaamheid.

Wij dagen u uit om met creatieve oplossingen te komen, nieuwe ideeën, mooie samenwerkingen,  waardoor kinderen, jongeren, ouders, volwassenen en/of ouderen die in armoede leven gewoon mee kunnen doen. Of zelfs uit dezer kwetsbare situatie komen.

Ook krijgen sociale initiatieven die aandacht hebben voor eenzaamheid speciale aandacht. Hoe kan uw vereniging of stichting bijdragen om eenzaamheid de wereld uit te helpen of in ieder geval uit Weert?

Het Samenfonds denkt graag met u mee, wil uw partner zijn. Dus heeft u een idee maar weet er nog geen handen en/of voeten aan te geven of concreet te maken. Laat het ons dan weten. Wij kunnen met u meekijken, uw sparringspartners zijn en stellen ons netwerk graag ter beschikking.

Heeft u een mooi sociaal initiatief maar bent u geen vereniging of stichting, laat u dan niet afschrikken door de criteria, neem contact met ons op zodat we samen naar de mogelijkheden kunnen kijken.

Contactinformatie